Om Loud Grrrl

Välkommen till Loud Grrrl Gbg, en verksamhet med och för musikintresserade i Göteborgsområdet. Tillsammans skapar vi schyssta möjligheter och grymma projekt, som att arrangera livespelningar och spela in i studio eller anordna clinics och workshops. Vi erbjuder också utrustade replokaler till bra priser (obs! första terminen är prova-på och gratis!) i en trygg och inspirerande miljö fri från krav och prestation. Låter detta som något för dig?

 

Gå med nu!

Bor du inte i Göteborg? Spana in Loud Grrrl i StockholmÖrebro och Umeå. 

Kriterier

För att vara med i Loud Grrrl krävs att ni är en grupp på minst tre personer. Gruppen ska också i första hand bestå av personer som identifierar sig som tjej/kvinna/tant/trans/icke-binär eller liknande. Manliga deltagare är också varmt välkomna, men kvoten för manliga deltagare ligger på max 50 % per band. (Är ni ett band med majoritet manliga deltagare kan ni istället kontakta ABFs ordinarie musikverksamhet!)

Ni behöver också bilda en studiecirkel hos ABF ifall ni inte redan har det. Att starta studiecirkel ingår i hela Loud Grrrl-rekryteringsprocessen, och vi kommer att hjälpa er med allt praktiskt, så ta det cool.

Projekt

Genom Loud Grrrl och ABF anordnas olika typer av projekt och workshops. Exempelvis live-arrangemang, kurser i ljudteknik, marknadsföring och låtskrivning. Dessa är för det mesta gratis för Loud Grrrl-deltagare.

Handledning

Loud Grrrl har en handledare som arbetar med verksamheten. Handledaren är själv musiker och kulturentreprenör, och dess uppgift är hjälpa deltagarna på olika sätt. Exempelvis genom att anordna workshops, erbjuda coachning eller stötta på repetitioner.

Replokaler

Loud Grrrl har i dagsläget replokaler i Musikens Hus i majorna och i Rockverkstan på Lindholmen. Lokalerna är fullt utrustade.

Loud Grrrl-upplägget är tre terminer långt och ser ut såhär: Termin 1 är prova-på och gratis. Termin 2 och 3 kostar 2400 kr per termin. Reptiden är tre studietimmar á 45 min (2h 15min) i veckan.

Musikens Hus

Trumset + cymbaler

Mixer och högtalare

Mikrofoner

Basförstärkare

Gitarrförstärkare

2 akustiska gitarrer

2 elgitarrer

1 elbas

1 elpiano

Mickstativ, notställ, gitarrställ

Dator med logic och garageband

16-kanalers ljudkort

Rockverkstan

Trumset + cymbaler

Mixer och högtalare

Mikrofoner

Basförstärkare

Gitarrförstärkare

1 elbas

1 elgitarr

1 synt

1 elpiano

Mikrofonstativ

Viktoriahuset

Dator+ inspelningsprogram 

Mixer och högtalare

mikrofoner 

DJ station

Midi keyboard

Pioneer DJ station

Traktor DJ station

©2017 by Loud Grrrl Göteborg